Alarmering 26 augustus

Vrijdagmiddag heeft de post Hargen van reddingsbrigade Schoorl een telefonische melding ontvangen van een onwelwording op het strandpaviljoen Schoorl aan Zee. Vanaf de hoofdpost is de melding doorgegeven aan de post Schoorl aan Zee waarna de daar aanwezige Lifeguard direct naar het slachtoffer is gegaan, ook is de SRL110 (auto) onder prio 1 naar Schoorl aan Zee gereden. Het slachtoffer was bij kennis en stabiel, een ambulance bleek niet nodig te zijn.

Tijdens de afronding van deze inzet kwam een melding binnen van een drenkeling in zee, 700 meter zuidelijk van strandpaviljoen Schoorl aan Zee.

Na de melding van de drenkeling, is de SRL110 direct onder prio 1 naar de drenkeling gegaan. Bij aankomst bleek dat er 3 zwemmers in de zee lagen. Vanuit de SRL110 zijn direct 2 lifeguards zwemmend het water in gegaan. Één van de drie zwemmers, een 50 jarige man, kon niet meer op eigen kracht terugkomen naar het strand. Één van de zwemmende lifeguards heeft hierop zijn zwemvest opgeblazen om voldoende drijvend vermogen te krijgen voor de drenkeling.

Een derde lifeguard is met het rescueboard van de SRL130, een klein reddingsvoertuig, naar de drenkeling en lifeguards gezwommen. De SRL139 (boot) kwam iets later ter plaatse ter ondersteuning. De drenkeling is op het rescueboard naar het strand gebracht.

Bij aankomst op het strand bleek dat het slachtoffer water had binnen gekregen, hierop is zowel een first responder als ambulance gealarmeerd.

Het slachtoffer is in overleg met de aanrijdende ambulance naar Hargen aan Zee vervoerd. De als eerste gearriveerde first responder heeft de behandeling van het slachtoffer van de SRL110 overgenomen. Na aankomst van de ambulance is het slachtoffer overgedragen en samen met zijn vrouw naar het ziekenhuis vervoerd.