Strandregels

Strandregels
Het strand wordt door veel mensen gebruikt. Om dat in goede en veilige banen te leiden is een aantal gebruiksregeltjes onmisbaar.


Baden of zwemmen
In de badplaatsen is in de zomer een Strandwacht/Reddingsbrigade. Let op hun aanwijzingen. Op een paar plekken staan waarschuwingsborden (vaak bij strekdammen) die aangeven dat het daar in zee altijd onveilig is.
 

Honden en paarden
Honden mogen van 1 mei tot 1 oktober niet op het strand tussen 09.00 en 19.00 uur. Paarden en andere rijdieren in deze periode de hele dag niet en in de periode van 1 oktober tot 1 mei niet op zon- en feestdagen tussen 12.00 en 19.00 uur.


Auto’s, tractoren, motorfietsen, brommers
Mogen niet op het strand. Uitzondering geldt voor vergunninghouders.


Fietsen
Fietsen op het strand mag niet van 1 mei tot 1 oktober tussen 09.00 en 19.00 uur.


Grote bestuurbare vliegers
Op de drukke plaatsen aan het strand mogen deze vliegers niet gebruikt worden. Kijk bij de strandovergang op de informatieborden voor meer informatie. Vliegeren mag ook niet op de boulevard van Egmond aan Zee en het Van der Wijckplein in Bergen aan Zee.
 

Snelle vaartuigen
Langs ons strand geldt voor snelle vaartuigen, zoals waterscooters en jetski’s een verbod. Vanaf het strand tot 300 meter in zee is het niet toegestaan ze te gebruiken.

Website gemeente Bergen NH

Strand folder